Götene kommun, Sektor Kultur och Fritid

Götene kommun är den lilla kommunen med många möjligheter. Här finns en stor bredd i kompetensen och samtidigt en närhet som gör det enkelt att samarbeta över både organisatoriska och professionella gränser. Vi som arbetar i Götene kommun är till för dem som bor i, besöker och verkar i Götene kommun och all vår verksamhet syftar till att stödja deras behov. Grunden i vårt medarbetarskap är ansvar, etik, mod och ärlighet. Som medarbetare i Götene är du engagerad och delaktig och vi eftersträvar arbetsplatser som stimulerar till initiativrikedom, kreativitet och ansvarstagande. Vi kan erbjuda meningsfulla och samhällsnyttiga arbeten. Inom Götene kommun vill vi på bästa sätt ta vara på din kompetens i arbetet.

Beskrivning

Fritid-ungdom i Götene kommun består av ett mobilt team av fritidsledare, fältfritidsledare, Teamledare/verksamhetsutvecklare och ungdomslots. Hela teamet ansvarar för olika verksamheter för ungdomar t ex fritidsgårdsverksamhet, fältarbete, caféverksamhet på högstadieskola, rastaktiviteter, projekt, gruppverksamheter, arrangemang, läger, lovverksamheter och ungdomsinflytandefrågor. Man ingår som en i det mobila fritidsledarteamet. En viktig grundtanke är att ha ett helhetsperspektiv på ungdomar och deras behov och stå för Fritid-ungdoms värdegrund: alla människors lika värde, mänskliga rättigheter och humanitet.

Vi söker dig som vill jobba i den traditionella ungdomsverksamheten där du kommer vara med och utveckla fältverksamheten och verksamheter för våra funktionshindrade barn och ungdomar. Du blir en del i våra olika gruppverksamheter på fritidsgårdarna. Du ska vara lyhörd och våga samtala med ungdomar kring olika ämnen.  Fritid ungdom står för ett utvecklingsarbete kring Hbtq där du får vara med påverka. En del av arbetet innebär att hålla i rastaktiviteter på Kommunens högstadieskola där Fritid ungdom driver skolcafét.

Kvalifikationer

Du ska ha socialpedagogisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande och erfarenhet av att arbeta med barn, ungdomar och unga vuxna utifrån deras behov. Vara trygg i din ledarroll och klara av att fungera som en engagerad vuxen i arbetet med barn och ungdomar. Du bör ha erfarenhet av fältarbete och att arbeta med människor inom funktionshinderområdet. Arbete inom delaktighet och inflytande är en fördel.

Du ska vara initiativrik, ha förmåga att arbeta självständigt och driva egna projekt. Du ska kunna informera och marknadsföra verksamheten i små och stora sammanhang. Samverkan med föreningsliv, skola och andra yrkeskompetenser är viktiga delar av arbetet. Du ska ha god IT-vana samt B-körkort. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Villkor
Visstidsanställning till och med 2020-10-31 omfattning 80%.  Vi arbetar enligt en flexibel arbetstids modell där man har möjlighet att önska sysselsättningsgrad.
Arbetet är schemalagt dag-, kvälls- och helgarbete 

Anställningsform Temporary position longer than 6 months
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80%
Ort Götene
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/106
Kontakt
  • Jytte Rixman Svantesson, Sektorschef, 0511-386061
  • Catrin Persson, Verksamhetsutvecklare, 0511 386186
Facklig företrädare
  • Ulla-Britt Alnemar, Vision, 0511-38 62 51
Publicerat 2019-10-21
Sista ansökningsdag 2019-11-10

Return to job vacancies