Götene kommun, AME

Götene kommun är den lilla kommunen med många möjligheter. Här finns en stor bredd i kompetensen och samtidigt en närhet som gör det enkelt att samarbeta över både organisatoriska och professionella gränser. Vi som arbetar i Götene kommun är till för dem som bor i, besöker och verkar i Götene kommun och all vår verksamhet syftar till att stödja deras behov. Grunden i vårt medarbetarskap är ansvar, etik, mod och ärlighet. Som medarbetare i Götene är du engagerad och delaktig och vi eftersträvar arbetsplatser som stimulerar till initiativrikedom, kreativitet och ansvarstagande. Vi kan erbjuda meningsfulla och samhällsnyttiga arbeten. Inom Götene kommun vill vi på bästa sätt ta vara på din kompetens i arbetet. Vill du veta mer om vad Götene och Skaraborg har att erbjuda i form av boende, fritidsaktiviteter och upplevelser? Besök www.livetiskaraborg.se: eller Götene (livetiskaraborg.se)

Beskrivning

Dina arbetsuppgifter blir att vara ett stöd till personer som har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden på egen hand. Du kommer få göra kartläggningar, leta praktik/arbetsträning, göra uppföljningar och hålla i gruppverksamhet. Som coach på arbetsmarknadsenheten samverkar man mycket med andra myndigheter samt med interna och externa verksamheter t. ex socialtjänsten, flyktingmottagning, arbetsförmedlingen, försäkringskassan och näringslivet.

Arbetsuppgifter

Tjänsten är delad som integrationssamordnare på 60 % kombinerat med 40 % arbetscoach. Integrationssamordnarens roll innebär ett riktat arbete mot personens egen utveckling och mot egen försörjning. Vägleda och följa upp nyanländas etablering, ge praktisk hjälp i samband med mottagande och bosättning. Samt ge råd och stöd och samverka med andra myndigheter så som socialtjänst, arbetsförmedling, skola och vuxenutbildning. På Arbetsmarknadsenheten arbetar du aktivt med olika projekt och ansökningar för att få fler Götenebor i arbete eller studier och du är med och utvecklar verksamheten. Jobbspår och andra projekt med DUA arbetar vi med. Vi genomför ett förändringsarbete på enheten som du får delta i och vara med och bygga upp

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en för tjänsten lämplig högskoleutbildning exempelvis inom personal-organisation, personalvetare, socialt arbete. Har du erfarenhet av kvotflyktingar, flyktingmottagning, bosättning samt arbete inom integration- och arbetsmarknadsområdet är det meriterande. Arbete i projekt sker regelbundet, meriterande med tidigare projektledning. Då arbetet innehåller dokumentationsansvar ställer det både krav på datavana och att du kan uttrycka dig i skrift och tal. Du bör kunna arbeta självständigt, ha lätt för att skapa goda relationer samt tycka om att skapa samarbeten. Du trivs med varierande arbetsuppgifter är lyhörd, lösningsorienterad, självständig och flexibel. Samverkan är en stor del av arbetet, lokal kännedom är meriterande. Vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.

Villkor

Tillsvidare/Heltid
Intervjuer kan ske under ansökningstiden. Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Götene
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/36
Kontakt
  • Jasmin Julardzija Enhetschef, 0511-38 68 31
Facklig företrädare
  • Ulla-Britt Alnemar, Vision, 0511-38 62 51, 0511-38 62 51
Publicerat 2021-04-20
Sista ansökningsdag 2021-05-09

Tillbaka till lediga jobb