LSS Skogsvägens korttid

Götene kommun är den lilla kommunen med många möjligheter. Här finns en stor bredd i kompetensen och samtidigt en närhet som gör det enkelt att samarbeta över både organisatoriska och professionella gränser. Vi som arbetar i Götene kommun är till för dem som bor i, besöker och verkar i Götene kommun och all vår verksamhet syftar till att stödja deras behov. Grunden i vårt medarbetarskap är ansvar, etik, mod och ärlighet. Som medarbetare i Götene är du engagerad och delaktig och vi eftersträvar arbetsplatser som stimulerar till initiativrikedom, kreativitet och ansvarstagande. Vi kan erbjuda meningsfulla och samhällsnyttiga arbeten. Inom Götene kommun vill vi på bästa sätt ta vara på din kompetens i arbetet.

Beskrivning
Skogsvägen är ett korttidsboende/fritids för barn och ungdomar med olika funktionsnedsättningar. Vi verkställer beslut om korttidsavlastning och korttidstillsyn enligt LSS och SoL. På Skogsvägen arbetar vi målinriktat genom tydliggörande pedagogik, alternativ och kompletterande kommunikation och genomförandeplaner. Vi utgår alltid från individen och dennes förutsättningar.

Skogsvägens arbetsgrupp består av 12 stödassistenter varav två arbetar vaken natt. Arbetsuppgifter består av alla i verksamheten förekommande uppgifter såsom att handleda och stötta barnen/ungdomarna utifrån deras behov och intressen under deras vistelse på korttids/fritids. Du förväntas även upprätthålla god kontakt med vårdnadshavare och samverka med andra verksamheter för att få ett gemensamt förhållningssätt till barnen/ungdomarna. Dokumentation ingår i arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer
Barn/fritidsprogrammet eller omvårdnadsprogrammet med inriktning funktionshinder, fritidsledare, socialpedagog, fritidspedagog eller utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig,

Meriterande är att du har tidigare erfarenhet av arbete med barn och ungdomar med olika slags funktionsnedsättningar. Arbetet ställer stora krav på att arbeta pedagogiskt på ett strukturerat och tydliggörande sätt. Detta kräver tålamod och lyhördhet för att kunna engagera, motivera och vägleda. Tidigare erfarenhet av arbete med tydliggörande pedagogik är meriterande. Även datavana och datakunskap är meriterande då dokumentation ingår i arbetsuppgifterna.

Körkort är ett krav.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet

Villkor
Arbetstiden omfattar främst dag, kväll och helg. Möjlighet finns till önskad sysselsättningsgrad i timbanksmodell vilket innebär att viss del av arbetet även kan omfatta dag-och kvällstid.

För den som erbjuds anställningen krävs enligt Lagen om registerkontroll fr.o.m. 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

Anställningsform Vast dienstverband
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Götene
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/65
Kontakt
  • Ketty Axelsson, Enhetschef , 0511-386229
Facklig företrädare
  • Nås via kommunens växel, 0511-386000
Publicerat 2018-06-12
Sista ansökningsdag 2018-06-26

Terug naar vacatures