Götene kommun, Individ- och familjeomsorg

Götene kommun är den lilla kommunen med många möjligheter. Här finns en stor bredd i kompetensen och samtidigt en närhet som gör det enkelt att samarbeta över både organisatoriska och professionella gränser. Vi som arbetar i Götene kommun är till för dem som bor i, besöker och verkar i Götene kommun och all vår verksamhet syftar till att stödja deras behov. Grunden i vårt medarbetarskap är ansvar, etik, mod och ärlighet. Som medarbetare i Götene är du engagerad och delaktig och vi eftersträvar arbetsplatser som stimulerar till initiativrikedom, kreativitet och ansvarstagande. Vi kan erbjuda meningsfulla och samhällsnyttiga arbeten. Inom Götene kommun vill vi på bästa sätt ta vara på din kompetens i arbetet.

Beskrivning
Vuxengruppen vänder sig till vuxna personer med missbruk- och beroendeproblematik eller andra psykosociala svårigheter samt till personer i behov av ekonomiskt bistånd.

Vi söker två 1:e socialsekreterare med genuina intressen för socialt arbete med vuxna. En 1:e socialsekreterare för missbruk och våld i nära relationer samt en 1:e socialsekreterare för ekonomiskt bistånd och boendefrågor. Vuxengruppen består av sju socialsekreterare med inriktning ekonomiskt bistånd, två socialsekreterare med inriktning missbruk, en alkohol- och drogrådgivare samt enhetschef. Vuxengruppen har ett nära samarbete med Individ- och Familjeomsorgens familjegrupp. Vi samarbetar även med kommunens stödgrupp, LSS-verksamhet och Arbetsmarknadsenhet.
Götene kommun strävar efter att så långt det är möjligt ge stöd på hemmaplan och att utforma stöd i nära samarbete med den enskilde.

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara en av två 1:e socialsekreterare vilket innebär ett kollegialt stöd liksom kraft att driva utvecklingen inom området framåt. I vår strävan att få en helhet kring människor, som söker stöd från oss, kommer du att arbeta i nära samarbete med 1:e socialsekreterare på familjegruppen.

Vuxengruppens huvuduppgift är myndighetsutövning i enlighet med socialtjänstlagen samt Lagen om vård av missbrukare i vissa fall och i enlighet med dessa bedöma behovet av bistånd. Det innebär att utreda, analysera och bedöma behov, driva motivationsarbete samt att bereda och fatta beslut. Vi ansvarar även för uppföljning och utvärdering av pågående biståndsinsatser. Vår målgrupp är vuxna personer över 18 år med missbruks- och beroendeproblematik och/ eller annan social problematik samt personer som söker skydd eller stöd utifrån våld i nära relation.

Ditt uppdrag blir att arbetsleda socialsekreterare utifrån gällande lagstiftning och ansvara för ärendehantering/ rättssäkerhet. Du kommer att företräda socialtjänsten i sociala arbetsutskottet samt i förekommande juridiska processen/ förhandlingen. Du ska också arbetsleda och ge metodhandledning i det dagliga arbetet. Du ska svara för metodutveckling och hålla dig a jour med aktuell lagstiftning och forskning inom området.

Kvalifikationer
För tjänsten som 1:e socialsekreterare för missbruk ska du vara socionom och ha flera års erfarenhet av myndighetsutövning inom missbruksvården, gärna även psykiatri.

För tjänsten som 1:e socialsekreterare för ekonomiskt bistånd ska du vara socionom och ha långvarig erfarenhet av ekonomiskt bistånd. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbetsledning.

Du ska vara väl förtrogen med lagstiftning och regelverk inom socialtjänsten. Erfarenhet av arbete i datasystemet Procapita meriteras.

Vi förutsätter att du är en empatisk och trygg person med mycket god personlig mognad och samarbetsförmåga samt att du bidrar till ett gott arbetsklimat. Du är handlingskraftig och kan driva såväl de dagliga frågorna som utveckling inom verksamheten. Du ska vara intresserad av att arbeta utifrån individens egna möjligheter och resurser. Du är också flexibel och tar egna initiativ i arbetet samt har kapacitet att skapa struktur och tänka nytt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav.

Villkor
Tillsvidare. Heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Vi tar endast emot ansökningar elektroniskt via vår hemsida. Bemannings-och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser undanbedes.
Götene kommun strävar mot jämställdhet och mångfald i våra verksamheter och arbetar därför aktivt för en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald.

Anställningsform Vast dienstverband
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Götene
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/66
Kontakt
  • Kristina Järman, enhetschef, 0511-386299
Facklig företrädare
  • Ulla-Britt Alnemar, Vision, 0511-386251
Publicerat 2019-06-14
Sista ansökningsdag 2019-07-19

Terug naar vacatures