Förskola, Götene kommun

Götene kommun är den lilla kommunen med många möjligheter. Här finns en stor bredd i kompetensen och samtidigt en närhet som gör det enkelt att samarbeta över både organisatoriska och professionella gränser. Vi som arbetar i Götene kommun är till för dem som bor i, besöker och verkar i Götene kommun och all vår verksamhet syftar till att stödja deras behov. Grunden i vårt medarbetarskap är ansvar, etik, mod och ärlighet. Som medarbetare i Götene är du engagerad och delaktig och vi eftersträvar arbetsplatser som stimulerar till initiativrikedom, kreativitet och ansvarstagande. Vi kan erbjuda meningsfulla och samhällsnyttiga arbeten. Inom Götene kommun vill vi på bästa sätt ta vara på din kompetens i arbetet.

Beskrivning

I Götene kommun finns sju kommunala förskolor, med hög kvalitet och ett aktivt utvecklingsarbete. Förskolorna arbetar från april i en ny organisation, där förskolorna delats upp i två områden. Varje område har ett ledningsteam bestående av två rektorer, en pedagogisk administratör och en pedagogista, som tillsammans arbetar med förskolorna i sitt område.

Vi söker nu fler förskollärare till våra förskolor!

Arbetsuppgifter

Ditt arbete är att utifrån läroplanen ansvara för att omsorg, utbildning, undervisning och lärande bildar en helhet.

Du är en medveten utforskande pedagog med ett tydligt barnperspektiv. Tillsammans med andra pedagoger skapar du inkluderande lärmiljöer, som skapar nyfikenhet och en vilja att utforska sin omvärld. Vi arbetar projekterande där vi låter barnens nyfikenhet och kreativitet gro, vi utmanar barnens tankar, ställer deras fantasier och teorier mot varandra.

Vi har de senaste åren satsat på kollegialt lärande och ser detta som en framgångsrik metod att öka medvetenheten och stärka pedagogerna i sin yrkesroll. Pedagogistorna har en aktiv roll i arbetslagets utveckling.

Vi erbjuder också mentorsprogram för dig som är ny i yrket.

Vi använder oss av verktyg som pedagogisk dokumentation med reflektion för att konkret synliggöra vårt utvecklingsarbete. I arbetet ingår att planera, dokumentera och analysera. Vi har en strukturerad organisation och du kommer att ha både individuell reflektionstid, tid i arbetslagen för gemensamma reflektioner och dokumentationstid. Du har ett professionellt förhållningssätt med förmåga att skapa engagemang och arbetsglädje med läroplanen som grund för ditt agerande. Vi har höga ambitioner för Götene kommuns förskolor och vi söker förskollärare som vill vara med oss i detta.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare eller lärare tidiga åldrar. Som person är du kreativ, driven, engagerad, positiv och intresserad av att utveckla vårt gemensamma pedagogiska uppdrag. Du är en nyfiken och hängiven lagspelare som ser vikten av det kollegiala lärandet och tillför lust i arbetet.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Villkor

Tillsvidareanställning omfattning 100 %. Tillträde 2020-01-07. Intervjuer kan komma att ske under ansökningstiden.

Anställningsform Vast dienstverband
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Götene
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/105
Kontakt
  • Katarina Bly, 0511-386634
  • Britt-Marie Stam, 0511-386458
Facklig företrädare
  • Anna Arnefors, Lärarförbundet, 0511-386012
Publicerat 2019-10-21
Sista ansökningsdag 2019-11-10

Terug naar vacatures