Götene kommun, Individ- och familjeomsorg

Götene kommun är den lilla kommunen med många möjligheter. Här finns en stor bredd i kompetensen och samtidigt en närhet som gör det enkelt att samarbeta över både organisatoriska och professionella gränser. Vi som arbetar i Götene kommun är till för dem som bor i, besöker och verkar i Götene kommun och all vår verksamhet syftar till att stödja deras behov. Grunden i vårt medarbetarskap är ansvar, etik, mod och ärlighet. Som medarbetare i Götene är du engagerad och delaktig och vi eftersträvar arbetsplatser som stimulerar till initiativrikedom, kreativitet och ansvarstagande. Vi kan erbjuda meningsfulla och samhällsnyttiga arbeten. Inom Götene kommun vill vi på bästa sätt ta vara på din kompetens i arbetet. Vill du veta mer om vad Götene och Skaraborg har att erbjuda i form av boende, fritidsaktiviteter och upplevelser? Besök www.livetiskaraborg.se: eller Götene (livetiskaraborg.se)

Beskrivning
Vuxengruppen, missbruk och våld i nära relationer, vänder sig till vuxna personer med missbruk- och beroendeproblematik, personer som lever med våld i nära relationer samt psykosociala svårigheter. På enheten finns 1:e socialsekreterare, fyra socialsekreterare, en personstödjare och en alkohol- och drogrådgivare. Götene kommun strävar efter att så långt det är möjligt ge stöd på hemmaplan och att utforma stöd i nära samarbete med den enskilde. 

Arbetsuppgifter
Som socialsekreterare på vuxengruppen, missbruk och våld i nära relationer, kommer din huvudsakliga arbetsuppgift bestå av handläggning av missbruksärenden i enlighet med SoL och LVM samt handläggning av våld i nära relationer. Arbetet som socialsekreterare inom området missbruk består av motivationsarbete, förhandsbedömningar, utredning och uppföljning av vuxenärenden. Vidare är samverkan en naturlig del i arbetet såväl internt som externt. Vi erbjuder ett utvecklande, betydelsefullt arbete i en kompetent arbetsgrupp, handledning, en god introduktion och inte minst en trevlig arbetsmiljö.

Kvalifikationer
Du har socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med våld i nära relationer och myndighetsutövning inom socialt arbete med vuxna. Erfarenhet av arbete i datasystemet LifeCare är meriterande.

Vi förutsätter att du är en empatisk och trygg person med en personlig mognad. Vidare har du en god samarbetsförmåga och bidrar till ett gott arbetsklimat. Du är kreativ, engagerad, strukturerad och ansvarstagande. Du bidrar till att driva utvecklingsarbetet i linje med politiska mål. Du kan arbeta självständigt och har god förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.

Villkor
Tillsvidare tjänst med sysselsättningsgrad 100 % med tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer kan komma att ske löpande under anställningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Götene
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/47
Kontakt
  • Kristina Järman, 0511-386299
Facklig företrädare
  • Ulla-Britt Alnemar, Vision, 0511-386251
Publicerat 2023-03-23
Sista ansökningsdag 2023-04-23

Tillbaka till lediga jobb