Götene kommun, Funktionshinder/Socialspykiatri/AME

Götene kommun är den lilla kommunen med många möjligheter. Här finns en stor bredd i kompetensen och samtidigt en närhet som gör det enkelt att samarbeta över både organisatoriska och professionella gränser. Vi som arbetar i Götene kommun är till för dem som bor i, besöker och verkar i Götene kommun och all vår verksamhet syftar till att stödja deras behov. Grunden i vårt medarbetarskap är ansvar, etik, mod och ärlighet. Som medarbetare i Götene är du engagerad och delaktig och vi eftersträvar arbetsplatser som stimulerar till initiativrikedom, kreativitet och ansvarstagande. Vi kan erbjuda meningsfulla och samhällsnyttiga arbeten. Inom Götene kommun vill vi på bästa sätt ta vara på din kompetens i arbetet. Vill du veta mer om vad Götene och Skaraborg har att erbjuda i form av boende, fritidsaktiviteter och upplevelser? Besök www.livetiskaraborg.se: eller Götene (livetiskaraborg.se)

Chefstillsättningar till Funktionshinder/Socialpsykiatri/AME, under områdeschef

Har du drivet och lusten att jobba med oss och fortsätta utveckla våra verksamheter? Då kan du vara den vi söker!

Inom Socialpsykiatrin ingår Stödboende Heldegatan, Nygårdens motivations- och stödboende, Boendestöd socialpsykiatrin och Dagverksamhet Druvan.

Nygårdens motivations- och stödboende är avsett för personer med olika sociala svårigheter som hemlöshet, psykisk ohälsa, och/eller missbruksproblem, som behöver stöd på vägen till ett självständigt liv. Stödboende Heldegatan stöttar ungdomar 16-21 år till ett självständigt liv, Boendestöd stöttar personer i ordinärt boende med bland annat socialsamvaro, promenader, handling och städ, dagverksamhet Druvan finns öppen varje vardag för att bryta isolering för personer med psykiskohälsa. 

Götene kommun har infört områdeschefer för Äldreomsorgen och Funktionshinder/socialpsykiatrin. Därför söker vi nu en ny enhetschef till Socialpsykiatrin. Totalt är det ca 25 medarbetare inom enheten, boendestödjare, stödpedagog, samordnare och administratörer. 

Du erbjuds en utvecklande och verksamhetsnära chefsroll där dina handlingar och beslut gör skillnad för andra människor. Som enhetschef hos oss kan vi erbjuda en inspirerande miljö där du tillämpar en helhetssyn med framtidsfokus för att utveckla det egna men även övriga ansvarsområden. Du får chansen att arbeta i ett team med drivna enhetschefskollegor och  fortsätta det utvecklingsarbete som redan pågår.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef ska du leda, samordna och utveckla verksamheten och tillsammans med din personal, verkställa beviljade insatser och skapa goda relationer med brukare och anhöriga. Du kommer arbeta med att kvalitetssäkra verksamheten och utveckla nya arbetsformer för att möta framtida utmaningar och uppfylla de mål som fastställs i politiska och andra övergripande beslut.

Du har ett operativt verksamhets-, personal- och budgetansvar och säkerställer att verksamheten håller en hög och jämn kvalitet. Du har en viktig del i att föreslå och bidra till utvecklingsmöjligheter för enheten och även för sektor omsorg i stort genom deltagande i arbetsgrupper. Arbetet innebär ett tätt samarbete med andra yrkesroller. Du samverkar även med externa aktörer för att utbyta erfarenheter.

Som ledare skapar du förutsättningar för dina medarbetare att vara delaktiga i och ta ansvar för enhetens mål och uppdrag. Du ansvarar för medarbetar- och lönesamtal, planerar för och har kartläggning av kompetens- och utbildningsbehov samt ger stöd och handledning till medarbetarna.

Du garanterar att genomförandeplaner uppdateras och social dokumentation förs enligt gällande rutiner.

Vi arbetar med brukarens fokus i allt vi gör från delaktighet, kommunikationssätt och de individuella behoven. Vi tror att du, tillsammans med oss, vill vara delaktig i vårt arbete med att skapa högsta kvalitet för Götene kommuns invånare.

Kvalifikationer
Vi söker dig med lämplig social högskoleutbildning för uppdraget, gärna social omsorgsutbildning, socionomutbildning eller annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren finner lämplig. 

Du har:
- goda ledaregenskaper, förmåga att stimulera och motivera medarbetare samt att se möjligheterna
- ett genuint intresse för människor, god samarbetsförmåga samt förmåga att tillvarata andras kompetenser och idéer och har ett prestigelöst förhållningssätt

Du är:
- van vid att fatta beslut, är lyhörd och bra på att kommunicera
- självständig i ditt arbete och är väl förtrogen med de lagar och riktlinjer som styr verksamheten
- en trygg och stabil person som kan samarbeta och samspela tillsammans med andra.

Det är meriterande om du har vana som chef/ledare, samt erfarenhet av arbete inom en politiskt styrd organisation. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

B-körkort krävs.

Villkor
Tillsvidareanställning 100 %, tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer planeras att genomföras under vecka 27 och eventuellt vecka 28.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Götene
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/58
Kontakt
  • Karin Kindberg, Områdeschef funktionshinder, 0511-386873
Facklig företrädare
  • Vision, 0511-386219
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-23

Tillbaka till lediga jobb