Götene kommun är den lilla kommunen med många möjligheter. Här finns en stor bredd i kompetensen och samtidigt en närhet som gör det enkelt att samarbeta över både organisatoriska och professionella gränser. Vi som arbetar i Götene kommun är till för dem som bor i, besöker och verkar i Götene kommun och all vår verksamhet syftar till att stödja deras behov. Grunden i vårt medarbetarskap är ansvar, etik, mod och ärlighet. Som medarbetare i Götene är du engagerad och delaktig och vi eftersträvar arbetsplatser som stimulerar till initiativrikedom, kreativitet och ansvarstagande. Vi kan erbjuda meningsfulla och samhällsnyttiga arbeten. Inom Götene kommun vill vi på bästa sätt ta vara på din kompetens i arbetet.

Beskrivning

Götene Kommun ska erbjuda stöd för att underlätta för den som vårdar eller stödjer en närstående som är långvarigt sjuk, äldre eller har en funktionsnedsättning. Anhörigstöd erbjuds inom socialtjänstens hela verksamhetsområde, det vill säga individ-och familjeomsorg, handikappomsorg och äldreomsorg.

Arbetsuppgifter

Som samordnare för anhörigstödet ansvarar du för att planera, organisera och utveckla anhörigstödet tillsammans med anhörigombuden i verksamheten. Du har ansvar för att skapa en heltäckande struktur för stödet till anhöriga/närstående, för att så tidigt som möjligt arbeta med att stödinsatser blir väl kända, lättillgängliga och av god kvalitet. Du har även ansvar för att samverka med berörda verksamheter inom kommunen och andra aktörer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom eller har en utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Erfarenhet från arbete inom den sociala sektorn och goda kunskaper om kommunal verksamhet och dess lagar är meriterande.

Som person är du en inspiratör och har en god förmåga att skapa nya relationer. Du är lyhörd, driven, strukturerad och självgående och sätter individen i fokus.

Villkor

Samordnaren för anhörigstöd är direkt underställd områdeschefen i handikappomsorgen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 90%
Ort Götene
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2013/95
Kontakt
  • Robert Olsson, Områdeschef Handikappomsorg och IFO, 0511-386239
  • Veronica Augustsson, Områdeschef Äldreomsorg, 0511-386106
Facklig företrädare
  • Kommunal, 0511-386230
  • Vision, 0511-386000
Publicerat 2013-10-09
Sista ansökningsdag 2013-11-02

Tillbaka till lediga jobb