Götene kommun, Liljestensskolan

Götene kommun är den lilla kommunen med många möjligheter. Här finns en stor bredd i kompetensen och samtidigt en närhet som gör det enkelt att samarbeta över både organisatoriska och professionella gränser. Vi som arbetar i Götene kommun är till för dem som bor i, besöker och verkar i Götene kommun och all vår verksamhet syftar till att stödja deras behov. Grunden i vårt medarbetarskap är ansvar, etik, mod och ärlighet. Som medarbetare i Götene är du engagerad och delaktig och vi eftersträvar arbetsplatser som stimulerar till initiativrikedom, kreativitet och ansvarstagande. Vi kan erbjuda meningsfulla och samhällsnyttiga arbeten. Inom Götene kommun vill vi på bästa sätt ta vara på din kompetens i arbetet.

I Götene kommun finns det sex grundskolor med sammanlagt ca 1 400 elever: fem stycken F-6 skolor och en 7-9-skola. I kommunen finns fyra tätorter där Götene är centralort. Det finns F-6 skolor i alla tätorter. Vi arbetar i ett helhetsperspektiv, från förskola till och med åk 9 med fokus på höga resultat och att barn/elever ska trivas och må bra. I kommunen pågår ett aktivt utvecklingsarbete inom förskola och skola inkl. fritidshem.

Beskrivning
Liljestensskolan är Götene kommuns enhet för alla elever i åk 7-9. Vår självklara utgångspunkt är att all personal på skolan skall arbeta utifrån elevens behov i fokus. Varje elev ska få utvecklas utifrån sina förutsättningar och därigenom nå så långt som det är möjligt. Då medarbetare nu väljer andra utmaningar i livet söker vi DIG, studie- och yrkesvägledare, som vill utvecklas och utmanas på vår enhet, tillsammans med Liljestensskolans positiva och drivande personal.

Arbetsuppgifter
Som studie- och yrkesvägledare på Liljestensskolan är ditt huvudsakliga uppdrag att handleda och coacha elever inför framtida yrkesval. Dessa samtal kan ske enskilt med eleverna eller i grupp. Du vägleder och uppmuntrar eleverna i deras studiesituation och synliggör vilka möjliga vägar mot arbetslivet och fortsatta studier som finns.

På skolan är vi stolta över det samarbete vi har med praoarbetsgivare och ser som en naturlig del att du är med och driver detta arbete vidare. Efter prao i åk 9 redovisar eleverna sina praoveckor på en Yrkeslivsmässa, som du är med och planerar och genomför tillsammans med pedagogerna på skolan. I kommunen har vi arbetat fram ett mycket gott samarbete mellan skola och arbetsliv – ett arbete som vi månar om och som du förväntas driva vidare tillsammans med representanter från skolan, näringslivet och kommunen.

Kvalifikationer
Genomförd och avslutad studie- och yrkesvägledarexamen.

Du skapar goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor och bidrar till elevens kunskapsmässiga och sociala utveckling på ett engagerat sätt. Du är känd för ditt goda samarbete med andra människor. Som studie- och yrkesvägledare är du påläst och engagerad i de möten som du är delaktig i. Du är lösningsfokuserad, arbetar strukturerat, samt har en god förmåga att uttrycka dig både i tal och skrift. Arbetet kräver att du är självgående och initiativrik, i kombination med god samarbetsförmåga och social kompetens. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet!

Stämmer beskrivningen in på dig?

Villkor
Tillsvidareanställning 100%. Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer kan komma att ske under ansökningstiden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Vid överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Götene
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/87
Kontakt
  • Elisabeth Andersson Hult, Rektor Liljestensskolan, 0511 - 38 61 90
  • Leif Lagergren, skolchef , 0511 - 38 60 72
Facklig företrädare
  • Anna Arnerfors, Lärarförbundet, 070 - 890 77 31
  • Ulrika Johansson, LR , 0511 - 38 61 75
Publicerat 2019-08-14
Sista ansökningsdag 2019-09-15

Tillbaka till lediga jobb