Götene kommun, LSS Skogstorp

Götene kommun är den lilla kommunen med många möjligheter. Här finns en stor bredd i kompetensen och samtidigt en närhet som gör det enkelt att samarbeta över både organisatoriska och professionella gränser. Vi som arbetar i Götene kommun är till för dem som bor i, besöker och verkar i Götene kommun och all vår verksamhet syftar till att stödja deras behov. Grunden i vårt medarbetarskap är ansvar, etik, mod och ärlighet. Som medarbetare i Götene är du engagerad och delaktig och vi eftersträvar arbetsplatser som stimulerar till initiativrikedom, kreativitet och ansvarstagande. Vi kan erbjuda meningsfulla och samhällsnyttiga arbeten. Inom Götene kommun vill vi på bästa sätt ta vara på din kompetens i arbetet.

Beskrivning
Skogstorp är ett boendealternativ för individer som har ett stort tillsyns- och omvårdnadsbehov där personalen aktivt arbetar med att det ska finnas en kontinuitet för den enskilde individen. Boendet består av sex stycken lägenheter som ligger i nära anslutning till varandra och där närhet till personal finns dygnet runt. Skogstorp riktar sig främst till individer som har huvuddiagnosen autism i kombination med andra funktionsvariationer där tydlighet och stöttning i vardagen krävs.

I dagsläget står vi inför en del förändringar där ett större fokus kommer att ligga på att arbeta utefter genomförandeplaner och användandet av tydliggörande pedagogik såväl som alternativ och kompletterande kommunikation. På Skogstorp utgår vi alltid från individen och dennes förutsättningar vilket gör att varje dag kan se olika ut.

Arbetsuppgifterna innefattar både enklare uppgifter såsom exempelvis påminnelse eller stöttning i vardagen, såväl som dokumentation, matlagning, städning och omvårdnadsarbete. Som anställd förväntas du samverka med andra verksamheter för att få ett gemensamt förhållningssätt till de boende.

Kvalifikationer
För att trivas hos oss tror vi att du är en reflekterande person som alltid vill individens bästa. Du har ett strukturerat och tydliggörande arbetssätt. Då arbetet ställer stora krav på tålamod och lyhördhet för att kunna engagera, motivera och vägleda de boende i deras vardag tror vi att du som person även besitter dessa egenskaper. Vidare är du duktig på att ta egna initiativ och har en god förmåga att arbeta i grupp. Vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet.

Du har läst omvårdnadsprogrammet med inriktning mot funktionsvariationer eller utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Goda datakunskaper och B-körkort för manuellt växlad bil är ett krav.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbetet inom funktionsvariationer. Samt tidigare erfarenhet av arbete med tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande.

Om du känner dig träffad är du mer än välkommen att söka! Hoppas vi hörs.

Villkor
Schemat innefattar dagtid/kvällstid/helger och jourtjänstgöring och vi arbetar efter Timbanksmodellen där du själv är delaktig i schemaläggningen samt har önskad sysselsättningsgrad. Urval och intervjuer kommer att påbörjas under ansökningstiden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Götene
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/104
Kontakt
  • Amanda Nygaard Enhetschef, 0511-3806000
Facklig företrädare
  • Kommunal, 010-4428501
Publicerat 2019-10-15
Sista ansökningsdag 2019-11-05

Tillbaka till lediga jobb