Korttidsavdelning

Götene kommun är den lilla kommunen med många möjligheter. Här finns en stor bredd i kompetensen och samtidigt en närhet som gör det enkelt att samarbeta över både organisatoriska och professionella gränser. Vi som arbetar i Götene kommun är till för dem som bor i, besöker och verkar i Götene kommun och all vår verksamhet syftar till att stödja deras behov. Grunden i vårt medarbetarskap är ansvar, etik, mod och ärlighet. Som medarbetare i Götene är du engagerad och delaktig och vi eftersträvar arbetsplatser som stimulerar till initiativrikedom, kreativitet och ansvarstagande. Vi kan erbjuda meningsfulla och samhällsnyttiga arbeten. Inom Götene kommun vill vi på bästa sätt ta vara på din kompetens i arbetet.

Beskrivning
Korttids­avdelningen är en kommun­övergripande resurs med 12 platser. Korttids­avdelningen finns på Götene äldrecenter, Helenagården.

Korttidsvård kan beviljas av flera olika orsaker när omvårdnadsbehovet för tillfället inte kan tillgodoses i eget boende. Korttidsvården beviljas för en avgränsad tid, undantaget vård i livets slutskede.

Korttidsvård kan erbjudas den
- som har ett sviktande hemförhållande av olika anledningar.
- vars hälsotillstånd har försämrats men inte är i behov av akutsjukvård/sjukhusvård. 
- som behöver omvårdnad i livets slutskede.
- som inte klarar av att få sin rehabilitering i hemmet. 

Avdelningen erbjuder även avlösning, avlastning och växelvård om detta inte kan lösas inom det egna hemvårdsområdet. Korttidsvistelsen kan även innebära utredningar om kommande behov.

Arbetsuppgifter
Som undersköterska ansvarar du för den personlig omvårdnaden med stor vikt på ett salutogent synsätt och utifrån socialtjänstlagen. Du utför delegerade arbetsuppgifter åt legitimerad Hälso- och sjukvårdspersonal i form av träningsprogram och vissa medicinska uppgifter. Du deltar i team, vårdplaneringar och dokumenterar dessa möten samt upprättar/uppdaterar genomförandeplaner i samspel med vårdtagare och anhöriga.

Korttidsavdelningen har inriktning mot palliativ omvårdad och rehabilitering.

Kvalifikationer
Undersköterska /omvårdnadsprogrammet.

Vi söker en flexibel person som gillar snabba förändringar och som har erfarenhet från någon av våra specialområden inom palliativ omvårdnad och rehabilitering. Du ska vara intresserad av att arbeta med äldre och kunna arbeta självständigt och professionellt i omvårdnaden. Du skall ha goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift. Vi kräver god datavana, då vi dokumenterar med hjälp av IT-stöd. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

Villkor
Anställning tillsvidare 75 % tjänst. Tillträde snarast. Arbete dag, kväll och helg ingår.

Intervjuer kan ske löpande under rekryteringstiden. Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75 %
Ort Götene
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/56
Kontakt
  • Ewa Karlsson, enhetschef, 0511-38 64 17
Facklig företrädare
  • Kommunal, 010-442 85 01
Publicerat 2020-05-25
Sista ansökningsdag 2020-06-07

Tillbaka till lediga jobb