Götene kommun är den lilla kommunen med många möjligheter. Här finns en stor bredd i kompetensen och samtidigt en närhet som gör det enkelt att samarbeta över både organisatoriska och professionella gränser. Vi som arbetar i Götene kommun är till för dem som bor i, besöker och verkar i Götene kommun och all vår verksamhet syftar till att stödja deras behov. Grunden i vårt medarbetarskap är ansvar, etik, mod och ärlighet. Som medarbetare i Götene är du engagerad och delaktig och vi eftersträvar arbetsplatser som stimulerar till initiativrikedom, kreativitet och ansvarstagande. Vi kan erbjuda meningsfulla och samhällsnyttiga arbeten. Inom Götene kommun vill vi på bästa sätt ta vara på din kompetens i arbetet.

Beskrivning

Götene kommun bedriver verksamheten Samhällsbetalda resor för både Götene och Skara kommuner. Verksamheten arbetar med kollektivtrafik, färdtjänst, skolskjutsar och parkeringstillstånd.

Elever i grundskolan är under vissa förutsättningar berättigade till skolskjuts. Skjutsen anordnas med olika färdmedel beroende på elevens hemort, situation och behov. Uppdraget innefattar hantering av ansökningar, planering av färdmedel, kontakt med leverantörer, beslutsfattande, avtalsuppföljning och fakturahantering.

Som skolskjutshandläggare ingår du i ett team om tre personer som arbetar med samhällsbetalda resor. För att trivas i rollen ska du utmanas av att arbeta för att ständigt förbättra arbetssätt och rutiner. Tjänsten är mycket självständig och förutsätter ett starkt eget driv att skapa förutsättningar och bygga upp nödvändiga relationer för att lösa uppdraget.

Som skolskjutshandläggare kommer du att vara spindeln i nätet kring planering och uppföljning av kommunens skolskjutsverksamhet. Uppdraget kräver ett nära samarbete och en god kommunikation med skolorna och leverantörerna för att tillsammans skapa de bästa förutsättningarna för en trygg, stabil och effektiv skolskjuts.Du ansvarar också för att inför varje nytt skolår ta fram en skolskjutsplanering utifrån aktuella förutsättningar, vilket bland annat innebär att:

  • Kommunicera inriktning och förutsättningar med tjänstemän och politiker
  • Bevilja elever skolskjuts utifrån skolskjutsreglemente och trafiksäkerhetsmodell
  • Planera upphandlad skolskjutstrafik utifrån skolskjutsreglementet och trafiksäkerhetsmodellen
  • Planera skolskjutsrutter omfattande elever, tider, hållplatser, sträckning etcetera
  • I samråd med trafikföretaget kvalitetssäkra skolskjutsen
  • Informera skola, elever och vårdnadshavare
  • Besvara frågor från allmänheten och andra aktörer gällande skolskjutsfrågor

Kvalifikationer

Vi söker dig med erfarenhet av arbete med bedömningar och beslut inom offentlig sektor. Du har erfarenhet av arbete med registrering och dokumentation samt erfarenhet av arbete med att ta emot, behandla och besvara frågor från allmänheten och andra aktörer. Har du erfarenhet av arbete med persontransportfrågor är det en fördel liksom om du har arbetat med systemen Procapita, Websolen, QlikView och Geosecma.  För tjänsten behöver du ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska samt goda datakunskaper inom Officepaketet eller motsvarande. Vi ser gärna att du har en förmåga att kunna bedöma trafiksäkerhet. Det är en fördel för uppdraget om du har god lokalkännedom inom Götene och Skara kommuner.

Du har fullgjord gymnasieutbildning och har du högskoleutbildning inom logistik, samhällsvetenskap, beteendevetenskap, eller pedagogik är det meriterande. Vi söker dig som är trygg, stabil och kan skilja på det personliga och det professionella. Du kan behålla ett realistiskt perspektiv på situationer och fokusera på rätt saker, även under press. Du har ett gott omdöme och kan göra korrekta avvägningar och prioriteringar i arbetet. Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare kommunicerar du på ett tydligt sätt och säkerställer att budskapet når fram och att förväntningarna är klara för berörda parter. Uppdraget kräver även att du är noggrann och att du värdesätter kvalitet. 

Villkor

Vi planerar att genomföra intervjuer 29 oktober och 6 november

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80%
Ort Götene
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2015/101
Kontakt
  • Lena Lyresten, enhetschef, 0511-38 60 61
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens växel
Publicerat 2015-10-08
Sista ansökningsdag 2015-10-25

Tillbaka till lediga jobb